YOU PUT IN THE WORK,
WE’LL DO
THE REST

Je kan voor kine terecht in Houthalen en Sint-Truiden. Boeken kan online in de boekingstool. Een eerste afspraak voor een kinesitherapeutische behandeling (Rehab) bestaat steeds uit een vraaggesprek, grondig bewegingsonderzoek en opstart van de eerste behandeling. Je neemt best het volgende mee:

  • Doktersvoorschrift, voorzien van een mutualiteitsklevertje
  • Je identiteitskaart
  • Eventueel andere relevante documenten (medisch beeldmateriaal)
  • Gemakkelijke (sportieve) kledij

Tijdens het eerste consult van Rehab vindt er een vraaggesprek en bewegingsonderzoek plaats om je probleem in kaart te brengen: dit duurt ongeveer een uur.

Betalingen gebeuren telkens na iedere Rehab afspraak.

Als je niet aanwezig kan zijn op een Rehab afspraak vragen wij om tijdig te annuleren. Een annulatie op minder dan 24u voor de afspraak, of het niet komen opdagen, rekenen we aan als een volledige sessie.

Algemene kinesitherapie (Rehab)

Acute orthopedische klachten, chronische blessures of net een operatie achter de rug? Na een grondig individueel onderzoek stellen we voor jou een specifiek behandelingsplan op. We begeleiden je tijdens je revalidatietraject naar een betere versie van jezelf, sterker dan ervoor.


Naast de kine behandeling mag je erna altijd gratis gebruik maken van de oefenruimte.

Fasciale therapie en Dry Needling

Fasciatherapie is een zachte, diepgaande en niet-manipulatieve vorm van behandelen. De fascia vormt een netwerk dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omhult. Het vormt een eenheid en zorgt ervoor dat alles met elkaar verbonden is. Tevens geeft de fascia mechanische steun en bescherming tegen druk. Zowel mechanische (fysieke) als emotionele stress kan de druk op de fascia verhogen. Om deze verklevingen en contracturen tegen te gaan, wordt enerzijds curatief gewerkt, via manuele zachte technieken, foamrolling, en dry needling. Anderzijds is het ook de bedoeling dat er preventief gewerkt wordt door de oorzaak op te zoeken.

Dry needling is een behandeling waarbij met een zeer dunne naald in bepaalde triggerpoints (pijnpunten) van een spier geprikt wordt. Hierdoor werken we aan het reduceren van spierspanning, bewegingsbeperking, uitstraling, stijfheid, pijn en eventueel krachtverlies.

Sportrevalidatie, screening en blessurepreventie

Sporters ervaren dikwijls een grote stress op hun mind en body. Hiermee moet slim en verantwoord omgegaan worden. Specifieke load management is hierbij vitaal. Om sportletsels te voorkomen, testen we je grondig om te kijken waar, hoe en hoeveel er bewogen wordt. Door zwakke schakels, risicofactoren en letselmechanismen te identificeren en aan te pakken, kunnen klachten opgelost en prestaties verbeterd worden.

We bieden revalidatieschema’s aan op maat en begeleiden indien gewenst ook vanop afstand via ons online platform.

Elke behandeling mag – in samenspraak met jouw therapeut – steeds gekoppeld worden aan eigen training/recovery oefeningen in de trainingsruimte > 600m2.

Op die manier zetten we alles op alles om van jou een betere atleet te maken.

Manuele Therapie – Nek-En Rugscholing​

Rug- en nekproblemen worden meestal veroorzaakt door biomechanische wervelkolomaandoeningen, een lang aangehouden positie of repetitieve bewegingen. Manuele therapie behandelt en herstelt je bewegingsapparaat zodat acute en chronische pijnklachten verholpen worden. Naast deblokkeren van wervels en andere gewrichten gaan we samen op zoek naar de correcte houding, manier van bewegen en technieken om de pijn te vermijden/verlichten. Zo streven we naar een optimaal functionerend lichaam.

Taping

Taping kan zowel preventief, ondersteunend of sturend gebruikt worden in de kinesitherapie. Deze tijdelijke manier van bescherming kan de irritatie van het weefsel/gewricht dempen. Onze therapeuten bekijken de toepasbaarheid en kiezen afhankelijk van het resultaat van de screening voor een bepaalde techniek ter behandeling en/of preventie van blessures.

Close
CrossFit / Performance / Rehab - Strive Belgium

Strive is hét totaal bewegings- en belevingsconcept waar iedereen het maximum uit zijn persoonlijke doelen haalt.

Our socials