Team - Strive Belgium

FOUNDERS

MEET OUR TEAM OF
EXPERT
COACHES

Stijn-1-_screen_vierkant-1024x1024
Founder / (REMOTE) COACH

#builTbycuypers

Stijn Cuypers is al van jongsaf obsessief met sport en bewegen bezig. Ook met deze reden koos hij voor de richting LO-bewegingsrecreatie (optie fitness) waar hij een brede basis van allerlei sporttakken leerde kennen.

Voor enkele jaren spendeerde Stijn het meeste van zijn energie als ultraloper. Hierna moest deze passie wijken voor een nieuwe liefde: de sport CrossFit. Sinds 2013 was hij bezig zich in deze sport ook op competitief vlak te ontwikkelen en groeide zo uit tot een atleet die op europees niveau met de big boys mee streed.

Naast vele belgische overwinningen : Omnimove games, Bruges TD, Holthem TD, Liege TD, Flanders TD, Belgian TD,… stond hij ook op grote wedstrijden zoals onder andere: de Amsterdam TD, Scottish TD, Eastern TD, Athens Throwdown, CrossFit lowlands TD, CF Italian Showdown (Sanctioned). Helemaal verkocht aan deze manier van trainen duurde het niet lang voor hij dit ook wilde overbrengen naar andere mensen. Nu 3 jaar (2017) en meer dan 1500 lesuren later deelt Stijn meer dan ooit zijn passie en expertise graag met iedereen die fitter en gezonder wil zijn.

We all begin somewhere, the right mindset, attitude and drive will give you what you want. All Heart

Qualifications

 • Professionele bachelor Lichamelijke opvoeding: afstudeerrichting fitness
 • CrossFit level 2
 • Trainer B fitnessinstructeur
 • OPEX CCP Coach
Feike 1
Founder / COACH / Kiné

#fixedbyfeike

Feike Welter behaalde in 2014 haar Master in de kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent. Ze specialiseerde zich in Musculoskeletale-en Sportkinesitherapie. Tijdens haar jonge sportieve dansjaren was ze al gebeten door sport, en in haar thesis bestudeerde ze de effecten van myofasciale therapie via foamrolling bij danseressen. Nadien behaalde ze een postgraduaat in Manuele Therapie (2015) aan de UGent en werkte in het sportmedisch centrum Peaklevel (Brugge) en bij Lode Verreyen die verbonden is aan de Balletcompagnie van Vlaanderen.

Ze spendeerde +-2 jaar in de USA (Colorado), leerde daar CrossFit kennen en werd helemaal in beslag genomen door het concept. Na het behalen van haar Level 1 CrossFit certificaat, coachte ze in een CrossFit Gym en werkte als personal trainer om geblesseerde atleten en atleten met sportspecifieke klachten te revalideren. Ze gaf ook krachttraining aan professionele triatleten en jongeren. Terug in België, blijft ze kinesitherapie combineren met haar liefde voor de sport, zowel in Leuven als in Hasselt.

Ik heb voor elke stap in mijn leven ernaar gestreefd om mijn beste ik te ontwikkelen. Progressie maken gaat nooit zonder moeite, slag of stoot. De wil om hard te werken naar een doel, geeft je de beste attitude om een level hoger te geraken. Strive, and you will progress.

Qualifications

 • Master Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen, UGent, 2014
 • Specialisatie Musculoskeletale- en Sportkinesitherapie
 • Postgraduaat Manuele Therapie, UGent, 2015
 • Dry Needling
 • CrossFit Level 2
Tom Vanhoucke - Team - Strive Belgium
Software developer

#teambytom

Tom Vanhouche is zelfstandig software ontwikkelaar van beroep, vader van 2, en heeft een grote passie voor sport en avontuur. Na jaren te hebben getennist en fitness kwam de sleur er in tot dat hij de wereld van Crossfit ontdekte in 2017.

De ultieme droomsport die een oneindige variatie op zowat elk gebied brengt. Kansen en mogelijkheden genoeg om je mentale en fysieke uithouding naar een hoger niveau te brengen. En wat die mogelijkheden zijn, dat maakt ieder voor zich uit maar je bereikt het samen met anderen. In CrossFit gaat het namelijk niet enkel om het individu maar om de gemeenschap en een hecht team. No more excuses!

Naast CrossFit gaat Tom elk jaar graag op zoek naar een nieuwe uitdaging, een nieuwe levensverrijking zeg maar. Zo heeft hij de laatste jaren een marathon gelopen op de Chinese muur, tussen het wild in Zuid-Afrika, op het afgelegen Paaseiland en begin dit jaar de beklimming van de Kilimanjaro getrotseerd. We zijn zeker benieuwd naar zijn volgende avonturen.

If you always wait for the perfect conditions you’ll never get anything done!

Sometimes on the way to your dream, you get lost and find a better one.

#builtbylien
COACH

#Builtbylien

Sport was altijd de rode draad in het leven van Lien Van Hemelen. Jarenlang stond ze uren per week in de turnzaal. Eerst als gymnaste, later als trainster. Op haar 18de trok ze naar de Universiteit van Leuven voor een Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen.

Na het krijgen van 2 kids kwam Lien in contact met Crossfit. Wat begon als een manier om terug in vorm te geraken, groeide uit tot een nieuwe passie. Al snel volgden er ook wedstrijden op nationaal en internationaal niveau. Zo stond Lien onder andere op de Holthem TD, Bruges TD, Flanders TD, Omnimove Games, Amsterdam throwdown, Belgian throwdown, Lowlands throwdown en the crossfit Italian showdown (Sanctioned). Ze streed zowel op individuele als teamcompetities met en tegen de Belgische top. 

Een gek idee om het Guinness world record burpees te verbreken werd na overleg met coach Stijn Cuypers al snel omgezet naar een trainingsplan. In 2020 schreef Lien het Guinness world record “Most Chest to Ground Burpees (927 stuks) in One Hour” op haar naam. In 2019 behaalde Lien haar Crossfit Level 1 en dat was dan ook meteen de start van haar coaching carrière.

Perseverance will take you to places talent can’t even dream of

Qualifications

 • Master Lichamelijke opvoeding en Bewegingswetenschappen, Leuven 2009
 • CrossFit level 1
 • Personal Trainer A fitness
 • Trainer B Gymnastiek
Screenshot 2021-07-23 at 16.23.33
Kiné

#fixedbylars

Lars Alen behaalde in 2021 zijn Master in de kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hier specialiseerde hij zich in de sportkinesitherapie. In zijn jeugd hield Lars zich vooral bezig met voetbal tot hij op zijn 20ste besloot om het over een andere boeg te gooien en te focussen op duursporten zoals hardlopen en fietsen. Hierin heeft hij dan ook zijn nieuwe passie gevonden.

Daarnaast probeert hij deze sportieve levensstijl te combineren met een algemeen gezonde levensstijl (voeding, slaap…). Zijn thesis ging dan ook over de effecten van eHealth (applicaties) op de voedings- en sportgewoonten van cardiovasculaire patiënten.
Lars volgt momenteel een postgraduaat ‘manuele therapie’ aan de universiteit van Gent.

Naast studeren zoekt Lars graag zijn fysieke en mentale grenzen op. Hij houdt van meerdaagse hike-tochten waarbij hij onder andere al de tour du Mont Blanc en de Tour de Monte Rosa heeft afgelegd.

Winners are not those who never fail, but those who never quit. FAIL means First Attempt In Learning.

Qualifications

 • Master Kinesitherapie en Revaliatiewetenschappen, KU Leuven 2021
 • Specialisatie Sportkinesitherapie
 • Dry Needling
Nick Bouve crossfit Strive Houthalen
COACH

#Builtbynick

Sport staat centraal in het leven van Nick. Als kleine jongen al kriebelde de sportmicrobe waarbij verschillende sporten de revue passeerden. Voornamelijk basket was van zijn 7de – 19de de vaste sport waar hij zich veel uren/week mee amuseerde. Hij trainde ook enkele jaren de allerkleinste baskettertjes om ze de beginselen van de sport te laten ontdekken.

Omwille van wisselende werkshiften werd competitiesport lastig combineerbaar en schakelde hij over naar een combo van fitness en duursporten zoals lopen en fietsen. 

Hij verdiepte zich ook in voeding en kwam via een voedingscoach in contact met een tot op dat moment onbekende sport: Crossfit. Hij doet dit al sinds 2018 en bouwde stilaan het volume op. Na een tijd koos hij om een gepersonaliseerd programma te volgen bij coach Stijn en schaafde zichzelf zo bij tot een sterke allround atleet.

Onder de vleugels van het STRIVE-team kreeg hij begin 2021 een interne opleiding als coach en volgde hierna een inloopperiode waarin hij op een begeleide manier alle kennis in praktijk kon toepassen.

Hij haalde ook zijn Crossfit Level 1 certificaat en is dus nu deel van het STRIVE-team waarbij hij zich verder ontwikkelt als atleet en coach. Hij kijkt er enorm naar uit om zijn passie en kennis met iedereen te delen die fit en gezond door het leven wil gaan!

Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion

Qualifications

 • CrossFit level 1
 • Trainer Basket
Screenshot 2022-12-08 at 17.22.03
Coach

#BUILTbyLiesl

Liesl ontfermt zich over de kids om hun een goede basis te geven van hun fysieke vorming. “Na mijn middelbaar ben ik gaan studeren als leerkracht lager onderwijs maar al snel schakelde ik over naar leerkracht kleuteronderwijs. Daar werd ik niet alleen opgeleid als kleuterjuf, maar ook als bewegingsleerkracht. In 2017 studeerde ik af als kleuter- en bewegingsleerkracht.

Mijn werkveld is vrij uiteenlopend aangezien ik werk als kleuterjuf en leerkracht eerste en tweede leerjaar lager onderwijs. Verder combineer ik mijn job als turnleerkracht vanaf de kleuters t.e.m. het 6e leerjaar in het basisonderwijs.

Als kind heb ik jarenlang gedanst. Ballet, jazz en hip-hop passeerden de revue. Later werd  paardrijden er ook aan toegevoegd en was dit mijn passie. In 2016 ontdekte ik crossfit waar ik ‘mijn ei’ in kwijt kon. Ik kreeg de microbe al snel te pakken en was helemaal verkocht aan de sport.

Door mezelf intensiever toe te leggen op crossfit en programming te volgen ontwikkelde ik verder als atleet en leerde mijn bewegingen nog meer te finetunen. Uiteindelijk vloeiden mijn twee werelden samen, waardoor ik mijn hobby én mijn kennis om gezond te bewegen kan bijbrengen aan de kinderen door de crossfit kids.” 

You can’t go back and change the beginning, but you can start where you are and change the ending.

Qualifications

 • Kleuterleerkracht
 • Turnleerkracht
Strive Team Casper Bynens
COACH

#Builtbycasper

Sport heeft altijd op nummer 1 gestaan in mijn leven. Ik was geïnteresseerd in elke sport die ik leerde kennen, de keuze was dan ook snel gemaakt om een sportopleiding te volgen. Doorheen de jaren heb ik 12 verschillende sporten in clubverband gedaan van ploeg/balsporten tot turnen, klimmen en parkour. Altijd was ik op zoek naar een uitdaging en naar veel variatie. Toen ik CrossFit heb leren kennen wist ik dat het iets was waar ik voor wilde gaan. In de eerste plaats als atleet en nu ook als coach. Mijn passie om mensen te helpen en beter te maken zat er vanaf jongs af aan al in en mijn verhaal is dan ook gestart als 14-jarige hulp-coach in turnen tot nu 10 jaar later CrossFit coach.

In 2020 heb ik een interne opleiding gekregen in Strive als coach en volgde hierna een inloopperiode zodat ik al mijn kennis kon toepassen onder begeleiding.

The “What If” Mentality: people will always tell you

“you can’t do it. You’re too short. You look a certain way. You act a certain way. You’re not smart enough… “

But WHAT IF you could?

Use all their negativity as positivity and fuel yourself to where you need to go.

Qualifications

 • Buitensport monitor
 • Trainer parkour/freerunning
 • Trainer Handbal
 • Trainer Turnen
Screenshot 2023-09-07 at 16.34.46
Coach

#BUILTbyLaurens

“Sport is van kleins af aan een belangrijk deel geweest in mijn leven. Op mijn 3e zette ik mijn eerste stapjes op een tennisveld. Dit heb ik tijdens mijn leven gecombineerd met verschillende andere sporten zoals zwemmen, voetbal, atletiek, fitness en fietsen. 

Na het middelbaar behaalde ik mijn diploma leerkracht lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie aan de UCLL. Tijdens deze opleiding ben ik gestart met het volgen van sportspecifieke opleidingen rond tennis. Bijna 10 jaar ben ik tennistrainer geweest voor TC Lummen. Hier heb ik zowel kleuters, tieners als volwassenen mijn kennis proberen doorgeven op tennisspecifiek vlak. Hierbuiten gaf ik de coördinatie- en conditietrainingen voor competitiespelers. 

Buiten dit alles vond ik nog de tijd om mij te kunnen inzetten voor de plaatselijke jeugdbeweging. Hier heb ik gedurende 5 jaar kunnen werken als leider van jongeren van verschillende leeftijden. Hier heb ik veel ervaringen kunnen opdoen die tot op de dag van vandaag nog steeds nuttig zijn in zowel coaching als het dagelijkse leven. 

In mijn leven heb ik veel variatie nodig gehad op sportgebied. In 2021 heb ik deze veelzijdigheid kunnen terugvinden in Crossfit. Hierdoor was ik na 1 proefles al volledig verkocht aan de sport. Ik ben heel blij dat ik nu het STRIVE-team kan en mag aanvullen om jullie zo goed mogelijk te laten proeven van de schoonheid van deze sport.” 

“There is no way around hard work. Embrace it.”

Qualifications

 • Leerkracht lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie
 • Instructeur B tennis
 • Leider jeugdbeweging
 • Interne opleiding STRIVE
Screenshot 2023-10-27 at 14.05.36
KINé

#fixedbyjens

Jens Spapen studeerde in 2021 als Master in de kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen af aan de Universiteit van Hasselt, met specialisatie in Musculoskeletale-en Sportkinesitherapie. Onder het Motto ‘practise what you preach’ zijn sport en een gezonde actieve levensstijl zeer belangrijk voor Jens. Zo is hij al sinds zijn 4 jaar terug te vinden op de Belgische basketvelden. Daarnaast is hij ook regelmatig terug te vinden in de fitness in functie van sport performance en blessure preventie, en sinds kort ook verkocht aan de manier van trainen van CrossFit.

 

Ondertussen behaalde Jens in 2022 een Postgraduaat in de Manuele Therapie aan de Universiteit van Antwerpen en volgde hij reeds enkele bijscholingen in functie van Dry Needling en Personal Training.

Each new day is a new opportunity to improve yourself! Take it and make the most of it!

Qualifications

 • Master Kinesitherapie en Revaliatiewetenschappen – Specialisatie Musculoskeletale-en Sportkinesitherapie, UHasselt 2021
 • Postgraduaat Manuele Therapie, UAntwerpen 2022
 • Personal Trainer (NASM certified, EREPS level 4), Physical Coach Academy 2023
 • Dry Needling
Screenshot 2024-02-25 at 12.33.11
KINé

#fixedbyjoren

Joren, een gedreven en veelzijdige sportliefhebber, heeft van kinds af aan diverse sporten verkend, van volleybal en gymnastiek tot basketbal en tafeltennis. Zijn sportieve reis leidde hem uiteindelijk naar het voetbalveld, waar hij op 4-jarige leeftijd begon en zijn passie voor de sport ontwaakte. Met een natuurlijke affiniteit voor lichamelijke activiteit koos Joren ervoor LO voetbal te studeren in Leuven tijdens zijn middelbare schooljaren, waar hij wekelijks 13 uur sport combineerde met diverse andere disciplines na school en in het weekend. Het beslissende moment voor zijn toekomst kwam tijdens een kijkstage bij een kinesitherapeut in het 6e middelbaar. Die ervaring deed de vonk overslaan en zette Joren vastberaden op het pad om kinesist te worden. In 2021 behaalde hij zijn diploma als kinesitherapeut en nam hij de beslissing om meer flexibiliteit in zijn agenda te creëren, wat resulteerde in het afscheid van zijn voetbalcarrière. Dankzij zijn vriendin Gitte ontdekte Joren de veelzijdige wereld van crossfit, waarin hij na twee jaar niet alleen een toegewijde amateur atleet werd, maar ook als kinesitherapeut zijn expertise toepast. Als kers op de taart heeft Joren de cursus dry needling succesvol afgerond, waardoor hij een brede waaier aan behandelingsmogelijkheden kan aanbieden. Met een gepassioneerde toewijding aan zowel crossfit als kinesitherapie verwelkomt Joren nu cliënten om hen te begeleiden naar een gezonder en actiever leven.

“Physical therapy: today it hurts, tomorrow it works.”

Qualifications

 • Master Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen – Specialisatie Musculoskeletale-en Sportkinesitherapie, UHasselt 2021 
 • Bijscholing Musculoskeletale- en Sportkinesitherapie 
 • Dry Needling 
 • Trainer Jeugdvoetbal

contact us and join strive

Klaar om jouw persoonlijke doelen te behalen met STRIVE? Vraag vrijblijvend meer informatie of plan meteen een intake-meeting in. Stuur ons een berichtje en we contacteren je snel. Strive for a better life!

Europarklaan 1005 bus 6
3530 Houthalen-Helchteren
stijn.cuypers@strivebelgium.be


  ASK
  Close
  CrossFit / Performance / Rehab - Strive Belgium

  Strive is hét totaal bewegings- en belevingsconcept waar iedereen het maximum uit zijn persoonlijke doelen haalt.

  Our socials