Team - Strive Belgium

FOUNDERS

MEET OUR TEAM OF
EXPERT
COACHES

Stijn-1-_screen_vierkant-1024x1024
Founder / (REMOTE) COACH

#builTbycuypers

Stijn Cuypers is al van jongsaf obsessief met sport en bewegen bezig. Ook met deze reden koos hij voor de richting LO-bewegingsrecreatie (optie fitness) waar hij een brede basis van allerlei sporttakken leerde kennen.

Voor enkele jaren spendeerde Stijn het meeste van zijn energie als ultraloper. Hierna moest deze passie wijken voor een nieuwe liefde: de sport CrossFit. Sinds 2013 was hij bezig zich in deze sport ook op competitief vlak te ontwikkelen en groeide zo uit tot een atleet die op europees niveau met de big boys mee streed.

Naast vele belgische overwinningen : Omnimove games, Bruges TD, Holthem TD, Liege TD, Flanders TD, Belgian TD,… stond hij ook op grote wedstrijden zoals onder andere: de Amsterdam TD, Scottish TD, Eastern TD, Athens Throwdown, CrossFit lowlands TD, CF Italian Showdown (Sanctioned). Helemaal verkocht aan deze manier van trainen duurde het niet lang voor hij dit ook wilde overbrengen naar andere mensen. Nu 3 jaar (2017) en meer dan 1500 lesuren later deelt Stijn meer dan ooit zijn passie en expertise graag met iedereen die fitter en gezonder wil zijn.

We all begin somewhere, the right mindset, attitude and drive will give you what you want. All Heart

Qualifications

 • Professionele bachelor Lichamelijke opvoeding: afstudeerrichting fitness
 • CrossFit level 2
 • Trainer B fitnessinstructeur
 • OPEX CCP Coach
Feike 1
Founder / COACH / Kiné

#fixedbyfeike

Feike Welter behaalde in 2014 haar Master in de kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent. Ze specialiseerde zich in Musculoskeletale-en Sportkinesitherapie. Tijdens haar jonge sportieve dansjaren was ze al gebeten door sport, en in haar thesis bestudeerde ze de effecten van myofasciale therapie via foamrolling bij danseressen. Nadien behaalde ze een postgraduaat in Manuele Therapie (2015) aan de UGent en werkte in het sportmedisch centrum Peaklevel (Brugge) en bij Lode Verreyen die verbonden is aan de Balletcompagnie van Vlaanderen.

Ze spendeerde +-2 jaar in de USA (Colorado), leerde daar CrossFit kennen en werd helemaal in beslag genomen door het concept. Na het behalen van haar Level 1 CrossFit certificaat, coachte ze in een CrossFit Gym en werkte als personal trainer om geblesseerde atleten en atleten met sportspecifieke klachten te revalideren. Ze gaf ook krachttraining aan professionele triatleten en jongeren. Terug in België, blijft ze kinesitherapie combineren met haar liefde voor de sport, zowel in Leuven als in Hasselt.

Ik heb voor elke stap in mijn leven ernaar gestreefd om mijn beste ik te ontwikkelen. Progressie maken gaat nooit zonder moeite, slag of stoot. De wil om hard te werken naar een doel, geeft je de beste attitude om een level hoger te geraken. Strive, and you will progress.

Qualifications

 • Master Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen, UGent, 2014
 • Specialisatie Musculoskeletale- en Sportkinesitherapie
 • Postgraduaat Manuele Therapie, UGent, 2015
 • Dry Needling
 • CrossFit Level 2
Tom Vanhoucke - Team - Strive Belgium
Software developer

#teambytom

Tom Vanhouche is zelfstandig software ontwikkelaar van beroep, vader van 2, en heeft een grote passie voor sport en avontuur. Na jaren te hebben getennist en fitness kwam de sleur er in tot dat hij de wereld van Crossfit ontdekte in 2017.

De ultieme droomsport die een oneindige variatie op zowat elk gebied brengt. Kansen en mogelijkheden genoeg om je mentale en fysieke uithouding naar een hoger niveau te brengen. En wat die mogelijkheden zijn, dat maakt ieder voor zich uit maar je bereikt het samen met anderen. In CrossFit gaat het namelijk niet enkel om het individu maar om de gemeenschap en een hecht team. No more excuses!

Naast CrossFit gaat Tom elk jaar graag op zoek naar een nieuwe uitdaging, een nieuwe levensverrijking zeg maar. Zo heeft hij de laatste jaren een marathon gelopen op de Chinese muur, tussen het wild in Zuid-Afrika, op het afgelegen Paaseiland en begin dit jaar de beklimming van de Kilimanjaro getrotseerd. We zijn zeker benieuwd naar zijn volgende avonturen.

If you always wait for the perfect conditions you’ll never get anything done!

Sometimes on the way to your dream, you get lost and find a better one.

#builtbylien
COACH

#Builtbylien

Sport was altijd de rode draad in het leven van Lien Van Hemelen. Jarenlang stond ze uren per week in de turnzaal. Eerst als gymnaste, later als trainster. Op haar 18de trok ze naar de Universiteit van Leuven voor een Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen.

Na het krijgen van 2 kids kwam Lien in contact met Crossfit. Wat begon als een manier om terug in vorm te geraken, groeide uit tot een nieuwe passie. Al snel volgden er ook wedstrijden op nationaal en internationaal niveau. Zo stond Lien onder andere op de Holthem TD, Bruges TD, Flanders TD, Omnimove Games, Amsterdam throwdown, Belgian throwdown, Lowlands throwdown en the crossfit Italian showdown (Sanctioned). Ze streed zowel op individuele als teamcompetities met en tegen de Belgische top. 

Een gek idee om het Guinness world record burpees te verbreken werd na overleg met coach Stijn Cuypers al snel omgezet naar een trainingsplan. In 2020 schreef Lien het Guinness world record “Most Chest to Ground Burpees (927 stuks) in One Hour” op haar naam. In 2019 behaalde Lien haar Crossfit Level 1 en dat was dan ook meteen de start van haar coaching carrière.

Perseverance will take you to places talent can’t even dream of

Qualifications

 • Master Lichamelijke opvoeding en Bewegingswetenschappen, Leuven 2009
 • CrossFit level 1
 • Personal Trainer A fitness
 • Trainer B Gymnastiek
Screenshot 2021-07-23 at 16.23.33
Kiné

#fixedbylars

Lars Alen behaalde in 2021 zijn Master in de kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hier specialiseerde hij zich in de sportkinesitherapie. In zijn jeugd hield Lars zich vooral bezig met voetbal tot hij op zijn 20ste besloot om het over een andere boeg te gooien en te focussen op duursporten zoals hardlopen en fietsen. Hierin heeft hij dan ook zijn nieuwe passie gevonden.

Daarnaast probeert hij deze sportieve levensstijl te combineren met een algemeen gezonde levensstijl (voeding, slaap…). Zijn thesis ging dan ook over de effecten van eHealth (applicaties) op de voedings- en sportgewoonten van cardiovasculaire patiënten.
Lars volgt momenteel een postgraduaat ‘manuele therapie’ aan de universiteit van Gent.

Naast studeren zoekt Lars graag zijn fysieke en mentale grenzen op. Hij houdt van meerdaagse hike-tochten waarbij hij onder andere al de tour du Mont Blanc en de Tour de Monte Rosa heeft afgelegd.

Winners are not those who never fail, but those who never quit. FAIL means First Attempt In Learning.

Qualifications

 • Master Kinesitherapie en Revaliatiewetenschappen, KU Leuven 2021
 • Specialisatie Sportkinesitherapie
 • Dry Needling
Nick Bouve crossfit Strive Houthalen
COACH

#Builtbynick

Sport staat centraal in het leven van Nick. Als kleine jongen al kriebelde de sportmicrobe waarbij verschillende sporten de revue passeerden. Voornamelijk basket was van zijn 7de – 19de de vaste sport waar hij zich veel uren/week mee amuseerde. Hij trainde ook enkele jaren de allerkleinste baskettertjes om ze de beginselen van de sport te laten ontdekken.

Omwille van wisselende werkshiften werd competitiesport lastig combineerbaar en schakelde hij over naar een combo van fitness en duursporten zoals lopen en fietsen. 

Hij verdiepte zich ook in voeding en kwam via een voedingscoach in contact met een tot op dat moment onbekende sport: Crossfit. Hij doet dit al sinds 2018 en bouwde stilaan het volume op. Na een tijd koos hij om een gepersonaliseerd programma te volgen bij coach Stijn en schaafde zichzelf zo bij tot een sterke allround atleet.

Onder de vleugels van het STRIVE-team kreeg hij begin 2021 een interne opleiding als coach en volgde hierna een inloopperiode waarin hij op een begeleide manier alle kennis in praktijk kon toepassen.

Hij haalde ook zijn Crossfit Level 1 certificaat en is dus nu deel van het STRIVE-team waarbij hij zich verder ontwikkelt als atleet en coach. Hij kijkt er enorm naar uit om zijn passie en kennis met iedereen te delen die fit en gezond door het leven wil gaan!

Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion

Qualifications

 • CrossFit level 1
 • Trainer Basket

contact us and join strive

Klaar om jouw persoonlijke doelen te behalen met STRIVE? Vraag vrijblijvend meer informatie of plan meteen een intake-meeting in. Stuur ons een berichtje en we contacteren je snel. Strive for a better life!

Europarklaan 1005 bus 6
3530 Houthalen-Helchteren
stijn.cuypers@strivebelgium.be


  ASK
  Close
  CrossFit / Performance / Rehab - Strive Belgium

  Strive is hét totaal bewegings- en belevingsconcept waar iedereen het maximum uit zijn persoonlijke doelen haalt.

  Our socials